Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€! * μέχρι 2 κιλά.
Κέρδισε 5% ΕΚΠΤΩΣΗ πληρώνοντας με κατάθεση ή κάρτα!
Επικοινωνήστε μαζί μας: 2510222805 - 6942983559
0 0,00 

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

View Cart Checkout

News

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΗΣ DMC ΜΕ ΧΡΥΣΟ ΜΟΥΛΙΝΕ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΗΣ DMC ΜΕ ΧΡΥΣΟ ΜΟΥΛΙΝΕ

Η DMC έχει εκδώσει μια επετειακή συσκευασία που περιέχει ένα μουλινέ από καθαρό χρυσό(24 καράτια) και ένα συλλεκτικό περιοδικό με σχέδια και την μακρά ιστορία της εταιρείας.
Μπορείτε να το προμηθευτείτε και εσείς από το κατάστημά μας. Οι συσκευασίες είναι αριθμημένες, και η συγκεκριμένη των φωτογραφιών είναι #00517.
Ακολουθούν φωτογραφίες και η ιστορία της DMC.

periodiko

Το σύνθημα της DMC είναι ακόμα και σήμερα παγκόσμιο και διαχρονικό:
«Από μια απλή κλωστή, ένα έργο τέχνης γεννιέται»

Η ιστορία μίας οικογένειας προικισμένης με καινοτόμο πνεύμα.

Μια εξαιρετική διαίσθηση στην παρατήρηση των τάσεων μίας εποχής: Τα «Ινδικά» υφάσματα.

Το 1746 η οικογένεια DOLLFUS ξεκινά την κλωστοϋφαντουργική της δραστηριότητα…

periodiko

Ο jean-Henri DOLLFUS και δύο ακόμα βιομήχανοι της περιοχής της Μυλούζης στην Αλσατία, επωφελούμενοι από τον ενθουσιασμό της εποχής για τα εμπριμέ υφάσματα, γίνονται οι πιονέροι της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη των «Ινδικών (Indiennes)», δηλαδή εμπριμέ υφασμάτων βαμμένων στο χέρι. Η δραστηριότητα αυτή συνεχίζεται για έναν σχεδόν αιώνα, χάρη στη διεθνή φιλοδοξία του Jean-Henri και του αδελφού του Jean DOLLFUS, που εξάγουν τα υφάσματά τους σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Από τα «Ινδικά» υφάσματα στις κλωστές ραφής, αργότερα κεντήματος, μαρκαρίσματος, πλεξίματος, μανταρίσματος…

Τον 19ο αιώνα, η DMC γίνεται ηγέτης της κλωστοϋφαντουργίας στη Γαλλία.

mouline

Ο Daniel, γιός του Jean εισέρχεται σε πολύ νεαρή ηλικία στην επιχείρηση το 1800, παντρεύεται την Anne-Marie MIEG και μετονομάζει την εταιρεία σε DOLLFUS MIEG & Cie, απ’ όπου και το ακρωνύμιο DMC. Πρόκειται για μια σημαντική πράξη: Μια γυναίκα γίνεται μέρος της ιστορίας μίας επιχείρησης που απευθύνεται στον κόσμο των γυναικών. Στις αρχές τις δεκαετίας του 1800 σημειώνεται μία αποφασιστική καμπή για την εταιρεία: Ο Daniel Dollfus από ειδικός στην εκτύπωση των υφασμάτων, γίνεται επίσης και παραγωγός των ίδιων των υφασμάτων, αγοράζει μηχανές και συνεταιρίζεται με τις επιχειρήσεις εκμεταλλεύσεως ανθρακωρυχείων για να εξασφαλίσει έτσι την παραγωγή του αναγκαίου για την καλή λειτουργία του εργοστασίου κάρβουνου.Το 1806, η DMC απασχολεί 800 εργαζόμενους που υποστηρίζουν μια παραγωγή 34.000 εμπριμέ υφασμάτων ανά έτος.

Παράλληλα με την ήδη καλά εδραιωμένη παραγωγή των υφασμάτων, η εταιρεία ξεκινά κατά το πρώτο τέταρτο του 19ου αιώνα και την παραγωγή κλωστής ραφής: Ένας δευτερεύων κλάδος που θα αναπτυχθεί σύντομα με ταχύτατους ρυθμούς. Την ίδια χρονική περίοδο λανσάρεται επίσης στην αγορά και η Κλώστη της Αλσατίας (Fil d’Alsace) σε μάτσα και κυλινδράκια.
Στη συνέχεια δημιουργούνται νέες κλωστές για τη ραφή, το κέντημα και το κροσέ. Γνωρίζουν τεράστια επιτυχία. Στο Belfort, η DMC ιδρύει ένα εργοστάσιο αποκλειστικά αφιερωμένο στην παραγωγή βαμβακερών κλωστών, ακόμη και πολύτιμων κλωστών από χρυσό και ασήμι που έχαιραν προτίμησης για τα κεντήματα θρησκευτικών θεμάτων.

Η αριστεία στο κέντημα: Το Μουλινέ της DMC, η πιο γνωστή κλωστή κεντήματος σε ολόκληρο τον κόσμο.

tampelaki

Η κλωστή «Mouline Special DMC» γίνεται η κλωστή κεντήματος με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, αναγνωρισμένη για την αντοχή της, την ευκολία στη χρήση της και κυρίως για την απίστευτη γκάμα των 465 χρωμάτων της. 
«Οι κλωστές DMC αναδεικνύουν την αξία τους με την αντοχή τους, την απαλότητά τους, την εξαιρετική τους λάμψη, που επιτρέπει κάθε είδους πλύσιμο και τα σταθερά τους χρώματα που προσφέρονται σε μια μεγάλη επιλογή από γκάμες ευφυώς διαβαθμισμένων αποχρώσεων».

Μία γυναίκα με πάθος για το κέντημα ολοκληρωτικά αφοσιωμένη στην DMC.

Η συνάντηση του Jean Dollfus με την Therese de Dillmont το 1880, με την ευκαιρία κάποιας έκθεσης στο Παρίσι, είναι καθοριστική. Η Therese είναι μια έμπειρη και εκλεπτυσμένη κεντήτρια αλλά και μεγάλη συλλέκτρια κεντημάτων που είχε φέρει από τα ταξίδια της. O Jean συνειδητοποιεί αμέσως τη δυναμική μίας στενής συνεργασίας με αυτήν την εξαιρετική γυναίκα. Η Therese γράφει την ‘Εγκυκλοπαίδεια Εργοχείρων Κυριών’ (‘Encyclopedie des Ouvrages de Dames), που αποτελεί την πρώτη δημοσίευση με συλλογές από σχέδια και οδηγίες για το κέντημα, το κροσέ, το πλέξιμο, το φιλέ. Μεταφράσθηκε σε πολλές γλώσσες και ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα.

Μία καταπληκτική συλλογή προερχόμενη από όλες τις χώρες.

Η κληρονομία της DMC αριθμεί 15.000 κεντημένα εργόχειρα. Έχουν καταγραφεί και τοποθετηθεί σε 350 μεγάλα μαύρα κάδρα κατά τη δεκαετία του 1930. Μπορεί σε αυτά να δει κανείς σπάνια και πολύ παλιά Κοπτικά και Κινέζικα κεντήματα, χρυσοποίκιλτα μπροκάρ υφάσματα, γερμανικά sampler, δείγματα κροσέ, λασέ καθώς και δαντέλες προερχόμενες από όλες τις χώρες.

You might be interested in …

Το Newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις νέες μας προσφορές!