Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€! * μέχρι 2 κιλά.
Κέρδισε 5% ΕΚΠΤΩΣΗ πληρώνοντας με κατάθεση ή κάρτα!
Επικοινωνήστε μαζί μας: 2510222805 - 6942983559
0 0,00 

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

View Cart Checkout

News

ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΟΦΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΟΦΕΛΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ

Το πλέξιμο έχει αγκαλιαστεί από τους ανθρώπους όλων των κοινωνικών στρωμάτων, καθώς επωφελούνται από την ήσυχη και χαλαρωτική επανάληψή του. Τι πραγματικά, όμως, συμβαίνει όταν οι άνθρωποι πλέκουν; Γιατί έχει καταστεί ένα εξαιρετικά δημοφιλές χόμπι; Αποδεικνύεται ότι το πλέξιμο έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία. Έρευνα του Ινστιτούτου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ έδειξε ότι το πλέξιμο μειώνει τους παλμούς της καρδιάς κατά 11 το λεπτό, με αποτέλεσμα να ρίχνει την πίεση. Αρκετοί σταρ του Χόλυγουντ γυναίκες και άνδρες ομολόγησαν ότι στα διαλείμματα των γυρισμάτων πλέκουν για να χαλαρώσουν. Οπλιστείτε με βελόνες, μεζούρες, πατρόν και τεχνικές και πλέξτε τον χειμώνα εργόχειρα και κασκόλ για τους αγαπημένους σας.

1. Το πλέξιμο λειτουργεί θεραπευτικά. Αποσπά την προσοχή βοηθώντας τους ανθρώπους να διαχειριστούν μακροπρόθεσμα έναν σωματικό πόνο. Για εκείνους που πάσχουν από κατάθλιψη, το πλέξιμο τους παρακινεί να συνδεθούν με τον κόσμο. Αποτελεί αφορμή για συνομιλία επιτρέποντας στους ανθρώπους να αλληλοεπιδρούν ευγενικά χωρίς να έχουν επαφή με τα μάτια, ενώ παράλληλα χτίζει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση.

2. Το πλέξιμο είναι εξαιρετικά χαλαρωτικό και συμβάλλει στη μείωση του στρες και του άγχους. Ο Δρ Herbert Benson, ιδρυτής του Mind/Body Medical Institute στο Harvard, έγραψε το έργο The Relaxation Response, όπου προτείνει την επανάληψη μιας λέξης, ενός ήχου, μιας φράσης, την προσευχή ή κάποια μυϊκή δραστηριότητα ώστε να εκμαιεύσει τη χαλάρωση, να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό, την ένταση των μυών και την αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, το πλέξιμο έχει παρομοιαστεί με τον διαλογισμό, ενώ μερικές φορές περιγράφεται από πλεκτοβιομηχανίες ως «πνευματική» δραστηριότητα και ως «Ζεν».

3. Το πλέξιμο συνδέει τους ανθρώπους. Συμμετέχοντας σε μια ομάδα πλεξίματος η μοναχική αυτή δραστηριότητα μετατρέπεται σε κοινωνική. Η μελέτη «Τα οφέλη του πλεξίματος για την προσωπική και κοινωνική ευημερία στην ενήλικη ζωή» που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Journal of Therapy, διαπίστωσε ότι «το ομαδικό πλέξιμο επηρέασε σημαντικά την αντίληψη της ευτυχίας, βελτίωσε την κοινωνική επαφή και την επικοινωνία με τους άλλους.»

4. Το πλέξιμο βελτιώνει τη συγκέντρωση και αποτελεί διέξοδο για την εκτόνωση της υπερβολικής ενέργειας. Ο δάσκαλος Caleigh Murtaugh στο Τορόντο ξεκίνησε μια λέσχη πλεξίματος για αγόρια ηλικίας 7 έως 8 ετών σε ένα ιδιωτικό σχολείο αρρένων. Το εγχείρημα αυτό στέφθηκε με επιτυχία, καθώς η πλειονότητα των αγοριών επέλεγε το πλέξιμο από άλλες δραστηριότητες του σχολείου. Μερικά ήταν εξαιρετικά χαρούμενα, αλλά εστιάζοντας στο έργο με τα χέρια τους, τους βοήθησε σε μεγάλο βαθμό και τους έδωσε μια αίσθηση της ολοκλήρωσης.

5. Το πλέξιμο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της άνοιας. Μια μελέτη σε 2.000 ηλικιωμένους (65 ετών και άνω) διαπίστωσε ότι «η τακτική συμμετοχή σε κοινωνικές ή ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως ταξίδια, πλέξιμο, κηπουρική συσχετίστηκαν με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας».

6. Το πλέξιμο προσφέρει ένα ευχάριστο διάλειμμα στο φορτωμένο πρόγραμμα και μία «ζεστή» απεξάρτηση από την τεχνολογία. Δίνει σε πολλούς από εμάς μια σπάνια ευκαιρία να μείνουμε μόνοι μας με τις σκέψεις μας.

Οι Stitchlinks είναι μια ομάδα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο όπου κύριος στόχος της είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου ομάδων πλεξίματος σε νοσοκομεία, ιατρεία γενικής ιατρικής, σχολεία, χώρους εργασίας και υπηρεσίες φροντίδας. Αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους «Το θεραπευτικό πλέξιμο αναγνωρίστηκε επίσημα από κορυφαίους γιατρούς και ακαδημαϊκούς για τα οφέλη του στην επικρατούσα τάση της υγειονομικής περίθαλψης.»

Οι επιστήμονες μελετούν τις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων αναψυχής στον εγκέφαλο. Το παιχνίδι, η ανάγνωση βιβλίων και οι χειροτεχνίες μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης ήπιας γνωστικής εξασθένισης κατά 30% έως 50%, σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The Journal of Neuropsychiatry.Πηγή: flowmagazine.gr

You might be interested in …

Το Newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις νέες μας προσφορές!