Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€! * μέχρι 2 κιλά.
Κέρδισε 5% ΕΚΠΤΩΣΗ πληρώνοντας με κατάθεση ή κάρτα!
Επικοινωνήστε μαζί μας: 2510222805 - 6942983559
0 0,00 

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

View Cart Checkout

News

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα πρεσαριστά κουμπιά και τρουκ αλλά και τα εργαλεία τοποθέτησης τους!

Ola osa prepei na ksereis gia ta presarista trouk2

Στον κόσμο της δημιουργικής ραπτικής και της χειροτεχνίας, υπάρχουν πολλά υλικά που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και την επιδιόρθωση ρούχων και αξεσουάρ. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή πρεσαριστά τρουκ, όπως τα κουμπιά τρουκ για παντελόνια, τα πριτσίνια, τις μεταλλικές τρύπες – μπουντούζια, τα τρουκ για τα μπουφάν – press button, τα μικρά σουστάκια που μπαίνουν σε βρεφικά ρουχαλάκια, αλλά και κουμπωτά τρουκ για κουρτίνες.

  1. Πρεσαριστά(καρφωτά) κουμπιά για παντελόνια τζιν

Τα κλασικά μεταλλικά πρεσαριστά κουμπιά για τζιν αλλά και σαλοπέτες. Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη, από 14mm έως και 20mm, αλλά και σε ποικίλα χρώματα και σχέδια. Τοποθετούνται αρκετά εύκολα και στο σπίτι, χρησιμοποιόντας δύο σφυριά, το ένα κρατάει σταθερό το κουμπί για να μη μας φύγει και χτυπώντας το από πάνω με το δεύτερο πρεσάρεται με το καρφάκι του. Αλλιώς πιο εύκολα, με μια πένσα και αρκετή δύναμη θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

2. Πριτσίνια τρουκ μεταλλικά

Τα τρουκ πριτσίνια είναι κατάλληλα για σταθερή ένωση υφασμάτων, δερμάτων και λοιπών υλικών. Τοποθετούνται με σφυρί ή πένσα όπως και τα πρεσαριστά(καρφωτά) κουμπιά για παντελόνια τζιν. Προσοχή: δεν είναι κουμπώματα, δεν ανοιγοκλείνουν δηλαδή. Είναι σταθερά και για να βγουν, χρειάζονται κόψιμο με κόφτη. Αποτελούνται από το αρσενικό και το θυληκό τους μέρος τα οποία και πρεσάρονται μεταξύ τους συγκρατώντας πολύ σταθερά δύο υλικά. Χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε χερούλια για τσάντες, σε τέντες και τεντόπανα, ακόμα και σε συγκράτηση ξύλων ή άλλων υλικών. Προσθέτουν ένα διακοσμητικό στοιχείο στα ρούχα και τα αξεσουάρ σας. Είναι διαθέσιμα σε αρκετά χρώματα αλλά και μεγέθη.

3. Πρεσαριστές σούστες τρουκ (press buttons)

Οι πρεσαριστές σούστες τρουκ προσφέρουν ασφάλεια και διακόσμιση. Είναι κατάλληλες για κάθε είδους ρούχα, άνορακ, αξεσουάρ και τσάντες. Το σετ αποτελείται από 4 τεμάχια, 2 για το επάνω μέρος με το καπάκι, και 2 για το κάτω μέρος. Οι συσκευασίες της prym περιέχουν ειδικό εξάρτημα και καλούπια για την τοποθέτηση τους αλλά και αναλυτικές οδηγίες. Για μεγαλύτερη ευκολία τα καλούπια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με την πένσα της Prym VARIO 390900. Διατίθενται σε μεγάλη χρωματική ποικιλία ώστε να ταιριάζουν με όλες τις δημιουργίες σας.

Αντίστοιχα υπάρχουν και βαρέως τύπου τρουκ κατάλληλα για δερμάτινα είδη και τσάντες, τέντες και τεντόπανα και ότι χρειάζεται κάτι πιο ενισχυμένο. Για την τοποθέτηση της κάτω πλευράς σε σκληρή επιφάνεια, η συσκευασία διατίθεται και με βίδες.

4. Μεταλλικές τρύπες μπουντούζια

μεταλλικές τρύπες μπουντούζια πρεσαριστά

Μεταλλικές τρύπες, τρουκ, μπουντούζια ή αλλιώς και καψούλια. Ενισχύουν τις τρύπες σε διάφορα υλικά, κατάλληλα για τεντόπανα σκίαστρα, τέντες, ρούχα, ζώνες, παπούτσια, και σανδάλια, τσάντες και πολλές ακόμα εφαρμογές. Το σετ αποτελείται από 2 τεμάχια, τη τρύπα η οποία στραβώνει αφού πρεσαριστεί, και τη ροδέλα η οποία μεγαλώνει την πατούρα. Οι συσκευασίες της prym περιέχουν ειδικό εξάρτημα και καλούπια για την τοποθέτηση τους αλλά και αναλυτικές οδηγίες. Για μεγαλύτερη ευκολία τα καλούπια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με την πένσα της Prym VARIO 390900. Διατίθενται σε μεγέθη από 4mm έως και 14mm.

5. Πρεσαριστές σούστες στεφανάκια για βρεφικά ρούχα

Υπάρχουν και τα πρεσαριστά στεφανάκια που είναι πιο μαλακά αλλά και διακριτικά και χρησιμοποιούνται σε βρεφικά και παιδικά ρουχαλάκια και φορμάκια. Όπως αναφέρεται και παραπάνω, οι συσκευασίες της prym περιέχουν ειδικό εξάρτημα και καλούπια για την τοποθέτηση τους αλλά και αναλυτικές οδηγίες.

6. Κουμπωτά τρουκ για κουρτίνες

Για τέλος κρατήσαμε τα κουμπωτά τρουκ κατάλληλα για τις κουρτίνες. Με εσωτερική διάμετρο 36 χιλιοστά και εξωτερική 50, διακοσμούν την κουρτίνα και βοηθούν ώστε να περνάει το κουρτινόξυλο από μέσα. Είναι κουμπωτό, επομένως δε χρειάζεται κάποιου είδους εργαλείο ή μηχάνημα για την τοποθέτηση του. Διατίθενται σε αρκετά χρώματα. Δείτε αναλυτικές φωτογραφίες με την διαδικασία τοποθέτησης.

Για όλα τα παραπάνω σίγουρα θα σας βοηθήσει και η κατάλληλη πένσα για να ανοίγεται τρύπες στα υλικά για την τοποθέτηση των τρουκ.

Ανακαλύψτε περισσότερα προϊόντα και ιδέες για τις χειροτεχνικές σας δημιουργίες στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Εμπνευστείτε και δημιουργήστε μοναδικά έργα!

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις νέες μας προσφορές!