Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€! * μέχρι 2 κιλά.
Κέρδισε 5% ΕΚΠΤΩΣΗ πληρώνοντας με κατάθεση ή κάρτα!
Επικοινωνήστε μαζί μας: 2510222805 - 6942983559
0 0,00 

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

View Cart Checkout

News

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΑΨΙΜΟ

1128large

Σκέφτεστε να αρχίσετε το ράψιμο είτε για χόμπυ είτε γιατί θέλετε να επιδιορθώσετε ένα ρούχο; Σας έχει κοπεί το κουμπί ή θέλετε να αλλάξετε ένα φερμουάρ; Το ράψιμο στο χέρι είναι είναι ένας καλός τρόπος για να αρχίσετε από τα βασικά. Μπορεί το ράψιμο να ακούγεται εύκολο, αλλά θα βρείτε πολλές δυσκολίες, όπως για το τι είδος κλωστής ραπτικής να χρησιμοποιήσετε. Ποια βελόνα; Από πού να αρχίσω; Παρακάτω θα βρείτε έναν μικρό οδηγό για τα βασικά του ραψίματος. Θα μιλήσουμε για το ποια υλικά ραπτικής χρειαζόμαστε, ποιες κλωστές ραπτικής να διαλέξουμε και θα σας δώσουμε χρήσιμες και έξυπνες συμβουλές για τα δύο βασικά παρελκόμενα. Τα κουμπιά και τα φερμουάρ

Υλικά Ραπτικής

sewing 955333 640

Τα βασικά υλικά ραπτικής που χρειάζεται να έχεις κάποιος για να αρχίσεις ένα βασικό ράψιμο,  είναι τα εξής :

Εάν βέβαια σκέφτεστε να ασχοληθείτε και λίγο πιο επαγγελματικό με το ράψιμο, σίγουρα θα χρειαστείτε και τα παρακάτω υλικά ραπτικής:

  • Χάρακας 
  • Επιφάνεια κοπής
  • Χαρακάκι
  • Περιστροφικός κόφτης
  • Σίδερο

Και επειδή πρόκειται για ράψιμο, χρειάζονται πάντοτε να έχουμε στην διάθεσή μας τα απαραίτητα παρελκόμενα ή ανταλλακτικά, που θα μας βοηθήσουν να ράψουμε ή να επιδιορθώσουμε ένα ρούχο. Σας προτείνουμε λοιπόν να προμηθευτείτε και τα παρακάτω υλικά ραπτικής:

Αρχίζοντας το ράψιμο, θα παρατηρήσετε ότι τα δύο πιο βασικά υλικά ραπτικής που χρειάζεστε, είναι η κλωστή ραπτικής και η βελόνα. Ας τα δούμε λοιπόν με την σειρά ένα ένα. 

Κλωστές ραπτικής

klostes raptikis

Μπορεί το θέμα κλωστής ραπτικής να φαίνεται απλό, αλλά όταν δεν γνωρίζετε τι επιλογές έχετε, δεν ξέρετε τι πραγματικά να χρησιμοποιήσετε.  

Όταν λοιπόν ξεκινήσετε το ράψιμο καλό θα είναι να δώσετε λίγα παραπάνω χρήματα και να προτιμήσετε τις επώνυμες κλωστές ρατπικής που είναι πιο γερές, παρά τις φθηνότερες οι οποίες σπάνε σε κάθε τι που θα προσπαθήσετε να ράψετε. 

Τα βασικά χρώματα που καλό είναι να προμηθευτείτε από την αρχή για κλωστές ραπτικής είναι Άσπρο, Μαύρο, Μπεζ, Κόκκινο, Μπλε και Κίτρινο. Τα μασούρια απο τις κλωστές ραπτικής ποικίλουν σε μεγέθη. Διαλέξτε μεγάλα μασούρια για τα βασικά χρώματα ( Άσπρο – Μαύρο ) και κανονικά σε μέγεθος για τα υπόλοιπα χρώματα.

Τα είδη από τις κλωστές ραπτικής που μπορείτε να βρείτε είναι :

  1. Κοινή κλωστή ραπτικής από καθαρό μετάξι
  2. Κλωστή ραπτικής από βαμβάκι
  3. Συνθετική κλωστή ραπτικής για όλες τις χρήσεις
  4. Χοντρή κλωστή ραπτικής για κουμπότρυπες
  5. Κλωστή ραπτικής για ράψιμο στο χέρι (ανθεκτική)
  6. Λεπτή κλωστή ραπτικής μηχανής
  7. Κλωστή ραπτικής για τρύπωμα 

Στο κατάστημά μας ligaapola.gr  θα βρείτε και ειδικές κλωστές ραπτικής για συγκεκριμένες χρήσεις. Όπως κλωστές ραπτικής για να ράψετε δέρμα ή άλλα σκληρά υφάσματα όπως τζιν, μεταλλικές κλωστές ραπτικής, ελαστικές κλωστές ραπτικής, αόρατες κλωστές ραπτικής για μαντάρισμα καλσόν, κλωστές ραπτικής νάυλον κτλ.

Βελόνες ραπτικής

velones raptikis

Και επειδή η κλωστή ραπτικής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της στο ράψιμο, μια βελόνα είναι πάντα χρήσιμη. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μεγέθη βελόνας, για το ράψιμο στο χέρι, που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο. 

Ο βασικός κανόνας λέει ότι όσο πιο λεπτό είναι το ύφασμα, τόσο πιο λεπτή θα πρέπει να είναι και η βελόνα μου θα χρησιμοποιήσουμε. 

Έχοντας λοιπόν στην διάθεσή μας τα δύο παραπάνω βασικά υλικά ραπτικής, κλωστή ραπτικής και βελόνα, μπορούμε τώρα να αρχίσουμε το ράψιμο, ξεκινώντας από τα αυτά βασικά.

Κουμπιά

Οι λεπρομέρειες μπορούν να μεταμορφώσουν ένα ρούχο, να δώσουν ένα άλλο στυλ, να το ανανεώσουν. Ένα από τα υλικά ραπτικής που παίζει σημαντικό ρόλο πάνω στο ρούχο είναι και τα κουμπιά.

Υπάρχουν κουμπιά σε αμέτρητα σχέδια και χρώματα. Μπορείτε να βρείτε:

  • Πλαστικά κουμπιά
  • Κοκάκλινα κουμπιά
  • Ξύλινα κουμπιά
  • Μεταλλικά κουμπιά

Τα είδη από κουμπιά που υπάρχουν είναι:

  • Κουμπιά με ποδαράκι. Τα κουμπιά ράβονται στο ποδαράκι που βρίσκεται από την κάτω επιφάνεια και η κλωστή ραπτικής δεν είναι ορατή. Είναι ιδανικά για χοντρά ρούχα.
  • Κουμπιά που ράβονται από επάνω. Με δύο ή τέσσερις τρύπες. Ράβονται από επάνω και σε αυτά με τις τέσσερις τρύπες η κλωστή ραπτικής περνάει χιαστί ή παράλληλα.

Το ράψιμο ενός κουμπιού μπορεί να ακούγεται απλό και γρήγορο αλλά πολλές φορές ένα κουμπί μπορεί να μας βάλει σε μικρούς «μπελάδες». Επιλέξτε λοιπόν τα κατάλληλα  κουμπιά, την κλωστής ραπτικής, μια βελόνα και αρχίστε να επιδιορθώνετε ή και να στολίζετε τα ρούχα σας.

Φερμουάρ

fermouar

Τα φερμουάρ για κάποιο παράξενο λόγο θεωρούνται δύσκολα ακόμα κι από τους πιο έμπειρους. 

Φερμουάρ υπάρχουν πολλών ειδών και μεγεθών. 

  • Φερμουάρ με πλαστικά δόντια, 
  • Φερμουάρ με μεταλλικά δόντια, 
  • Φερμουάρ κρυφά, 
  • φερμουάρ φανερά, 
  • Φερμουάρ για φούστες και για φορέματα,

και φυσικά υπάρχουν σε όλη την γκάμα χρωμάτων. Το τι φερμουάρ θα διαλέξετε, εξαρτάται από το γούστο σας και από το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε. 

Στα απλά φερμουάρ, η καλή πλευρά είναι αυτή στην οποία φαίνονται τα δόντια τους. Αυτά μπορείς να τα ράψεις στο ρούχο σου με πολλούς τρόπους. Ο απλούστερος είναι αυτός στον οποίο τα δοντάκια του φαίνονται κανονικά ( όπως τα φερμουάρ στα περισσότερα ρούχα ). Ένας άλλος τρόπος, είναι να ράψεις το φερμουάρ τοποθετώντας το ώστε η μία πλευρά του υφάσματος να καλύπτει τελείως το φερμουάρ (πιο όμορφο στην εμφάνιση γιατί το φερμουάρ δεν θα φαίνεται). 

Στα κρυφά φερμουάρ, η καλή πλευρά είναι αυτή στην οποία δεν φαίνονται τα δοντάκια τους. Για να το ξεχωρίζεις, μπορείς να κοιτάξεις από ποια μεριά είναι η γλώσσα του. Η τοποθέτηση ενός κρυφού φερμουάρ είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά του, δηλαδή, να ραφτεί, έτσι ώστε να μην φαίνεται από την καλή πλευρά του ρούχου. Αντίθετα δηλαδή με την περίπτωση του απλού φερμουάρ.

Μερικές λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξετε στο ράψιμο του φερμουάρ είναι:

  • Πριν ξεκινήσετε το ράψιμο για φερμουάρ, να κάνετε ζιγκ-ζαγκ τις άκρες των ραφής στα σημεία στα οποία θα μπει το φερμουάρ.
  • Όταν θέλετε να βάλετε φερμουάρ σε λεπτά υφάσματα, απαιτείται η τοποθέτηση κολλητικού ενισχυτικού ( από αυτά που σιδερώνονται στα ρούχα και κολλάνε ), έτσι ώστε να βοηθήσει το ύφασμα να μην δέχεται μεγάλη πίεση κατά το άνοιγμα και κλείσιμο του φερμουάρ.

Όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω για το ράψιμο όπως:

  • Κλωστές ραπτικής
  • Βελόνες
  • Κουμπιά
  • Φερμουάρ
  • Υλικά ραπτικής
  • Αξεσουάρ / ανταλλακτικά ραπτικής

μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημά μας ligaapola.gr. Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από μάρκες στα υλικά ραπτικής καθώς επίσης και σε συμφέρουσες τιμές για να ικανοποιήσουμε όλα τα γούστα.

Φυσικά στο κατάστημά μας μπορείτε να βρείτε συμβουλές για το τι υλικά χρειάζεστε για χειροποίητες πλεκτές τσάντες αλλά και έτοιμες  χειροποίητες πλεκτές τσάντες, καθώς και για το πως να ξεκινήσει κάποιος το πλέξιμο με βελόνες

You might be interested in …

Το Newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις νέες μας προσφορές!