Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€! * μέχρι 2 κιλά.
Κέρδισε 5% ΕΚΠΤΩΣΗ πληρώνοντας με κατάθεση ή κάρτα!
Επικοινωνήστε μαζί μας: 2510222805 - 6942983559
0 0,00 

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

View Cart Checkout

News

ΚΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΥΚΣ: ΔΥΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ!

ΚΟΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΥΚΣ: ΔΥΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ!

Σίγουρα όταν ακούς την λέξη κουμπί το μυαλό σου πάει σε κάποια ζακέτα που μπορεί να της έφυγε ένα κουμπί ή σε κάποιο παντελόνι που μπορεί να ξηλώθηκε το κουμπί του. Όμως τα κουμπιά είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα σύνδεσμο δύο μεριών. Ναι κι όμως! Με τα κουμπιά και τα χεράκια σου μπορείς να φτιάξεις ό,τι έχεις φανταστεί, από ρούχα μέχρι τα πιο απίθανα διακοσμητικά! Από την άλλη το τρούκ στο άκουσμα του σου φέρνει στο μυαλό κάτι πιο rock το οποίο όμως αν το χρησιμοποιήσεις σωστά θα έχεις το πιο απίστευτο αποτέλεσμα. Πάμε να δούμε όμως τι θα χρειαστείς:

Αφού έχεις τα παραπάνω υλικά είσαι έτοιμος να δημιουργήσεις τις πιο απίθανες χειροποίητες κατασκευές από κουμπιά και τρούκς!

Χειροποίητα κοσμήματα από κουμπιά

Χειροποίητο κολιέ από κουμπιά

Τι θα χρειαστείς;

Αλυσίδα: Ένα μέρος του κολιέ σου σίγουρα πρέπει να αποτελείται από ένα μέρος αλυσίδας. Ανάλογα το ύφος που θες να δώσεις στο κολιέ σου μπορείς να παίξεις με χρυσό για πιο επίσημο και classy, ασημί για πιο εναλλακτικό και ρόκ, η ροζ-χρυσό για όλες τις περιστάσεις. Θα χρειαστείς επίσης ένα κούμπωμα για να ενώσεις τις 2 αλυσίδες, μια γερή κλωστή ή μισινέζα στη συνέχεια τα κουμπιά σου. Περνάς την κλωστή μέσα από τα κουμπιά. Καλό είναι να τα περάσεις από όλες τις τρύπες για να είναι πιο γερό το κολιέ σου. Στη συνέχεια, δένεις γερά τις άκρες πάνω στη αλυσίδα με πολλούς κόμπους και τοποθετείς σε κάθε άκρο της αλυσίδας το κούμπωμα. Το κολιέ σου είναι έτοιμο. Τόσο απλό, τόσο οικονομικό και τόσο μοναδικό.

Xeiropoiito kolie koumpia

Χειροποίητο βραχιόλι από κουμπιά 

Και μιας και πήραμε τα κοσμήματα, ρίξε μια ματιά στο πως θα μεταποιήσεις το παλιό σου μεταλικό μπρασελέ. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι η σωστή επιλογή κουμπιών. Θα σου πρότεινα κάποιο απο τα παρακάτω ή και συνδυασμό αυτών:

ΚΟΥΜΠΙ ΑΣΗΜΙ ΙΣΙΟ

ΚΟΥΜΠΙ ΧΡΥΣΟ – ΜΠΟΡΝΤΟ (βάλε και λίγο χρωματάκι!)

ΚΟΥΜΠΙ ΧΡΥΣΟ ΣΑΓΡΕ (το αγαπώ!)

Τώρα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κολλήσεις τα κουμπιά σου πάνω στο μεταλλικό μπρασελέ και απλά να περιμένεις λίγες ώρες να στεγνώσουν.. Και ιδού το αποτέλεσμα:

Xeiropoiito vraxioli koumpia

Χειροποίητη μεταποίηση ρούχων με κουμπιά

Χειροποίητη διακόσμηση μπλούζας με κουμπιά

Έχεις ένα λευκό t-shirt το οποίο είναι πολύ μονότονο και βαρετό αλλά έχει καλή ποιότητα και δεν θες να το αχρηστεύσεις φορώντας το μόνο μέσα στο σπίτι; Σου έχω την λύση, διακόσμηση με κουμπιά ή τρούκς. Για τα τρούκς το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια καλή κόλλα υφασμάτων, όπως αυτή ή αυτή.

Μπορείς να ράψεις τα κουμπιά στο μοτίβο ή στο σχέδιο που θέλεις εσύ και να μετατρέψεις το μονότονο σου λευκό t-shirt στο πιο μοναδικό και όμορφο μπλουζάκι σου. Μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες παρακάτω:

Xeiropoiito diakosmisi mplouzas koumpia

Χειροποίητος Γιακάς Rock ‘n Roll από κουμπιά και τρούκς

Μεταλλικά κουμπιά και τρούκς μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις για να διακοσμήσεις τον γιακά από ένα πουκάμισο σου ακολουθώντας τις οδηγίες:

Συγκέντρωσε τα μεταλλικά κουμπιά σου και τα τρούκς. Στη συνέχεια, αν θες να υπάρχει συμμετρία ανάμεσα στις δύο πλευρές του γιακά, χώρισε σε δύο ομάδες τα διακοσμητικά στοιχεία.

xeiropoiiti diakosmisi trouks1

Χρησιμοποίησε την κόλλα βάζοντας μια μεγάλη σταγόνα στο ξυλάκι/οδοντογλυφίδα και μια στην πλάτη του διακοσμητικού τρούκ.

Extra tip: Επειδή η κόλλα δεν στερεοποιείται αμέσως έχεις λίγο χρόνο να διορθώσεις τη θέση του διακοσμητικού αλλά πρόσεχε μην το κουνήσεις τοποθετώντας τη κόλλα δίπλα στα επόμενα διακοσμητικά.

Συνέχισε με τον ίδιο τρόπο να κολλάς τα διακοσμητικά εναλλάξ από τις δύο πλευρές του γιακά, για να πετύχεις ομοιομορφία. Αφού τελειώσεις άσε το πουκάμισο χωρίς να το κουνήσεις για 24 ώρες, για να στεγνώσει εντελώς η κόλλα. Το δημιούργημα σου καλό θα ήταν να το πλένεις στο χέρι.

xeiropoiiti diakosmisi trouks2

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να διακοσμήσεις το τελείωμα ενός παλιού τζήν που πλεόν δεν φοράς όπως βλέπεις στην παρακάτω εικόνα:

xeiropoiiti diakosmisi trouks3 jpg

Χειροποίητα Διακοσμητικά με κουμπιά

Χειροποίητη κορνίζα με μονόγραμμα από κουμπιά

Ήρθε η ώρα να δώσεις ένα πιο ιδιαίτερο στυλ στις μονότονες κορνίζες σου! Πώς;!Μα φυσικά με κουμπιά. Σε ένα κάδρο οποιουδήποτε χρώματος ή σχήματος, αφαιρέστε το περιεχόμενο του και σχηματίστε ένα μονόγραμμα (για παράδειγμα το αρχικό γράμμα του ονόματος του παιδιού σας ή τα δύο αρχικά γράμματα  του ονόματος του δικού σου και το συντρόφου σου). Σε αυτό, κόλλησε κουμπιά διαφόρων μεγεθών και κρέμασε το στον τοίχο ή βάλτο το πάνω στο αγαπημένο σου έπιπλο.

xeiropoiiti korniza koumpia

Χειροποίητη διακόσμηση γλάστρας με κουμπιά

Βαρέθηκες τις παλιές σου γλάστρες; Κανένα πρόβλημα, εφόσον μπορείς νααλλάξεις την εμφάνιση τους πανέμορφα κουμπιά. Θα χρειαστείς μονάχα τη γλάστρα στην οποία θα κολλήσεις, σε διάσπαρτα σημεία, ποικιλόμορφα κουμπιά. Επίσης, μπορείς ακόμα να κάνεις και σχεδιάκια, αν τοποθετήσεις τα κουμπιά με περίεργη σειρά.

xeiropoiiti glastra koumpia

Χειροποίητο μπόλ απο κουμπιά

Τα μπόλ στο σπίτι είναι από τα πιο χρήσιμα διακοσμητικά που μπορείς να έχεις. Τα μπόλ δεν χρησιμοποιούνται μόνο για την διακόσμηση του σπιτιού σου αλλά είναι και πρακτικοί αποθηκευτικοί χώροι. Επειδή ακριβώς χρησιμοποιούνται και σαν αποθηκευτικοί χώροι, στην αγορά δεν μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία σε χρώματα ή σχέδια και γι’ αυτό το λόγο ήρθε η ώρα να φτιάξεις το δικό σου! Είναι πολύ εύκολο καθώς το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μπαλόνι, την κόλλα σου και τα κουμπιά σου. Αρχικά φουσκώνεις το μπαλόνι με μια διάμετρο που θα ήθελες να έχει το μπολ σου. Στη συνέχεια κολλάς τα κουμπιά γύρω γύρω σε μια ασύμμετρη ευθεία, έτσι ώστε το μπολ σου να έχει πιο αφηρημένο στύλ. Αφήνεις το μπαλόνι με τα κουμπιά να στεγνώσουν τουλάχιστον ένα 24ωρο ή σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, σκας το μπαλόνι και το μπόλ σου είναι έτοιμο!

xeiropoiito mpol koumpia

Χειροποίητα μαγνητάκια απο κουμπιά

Είμαι σίγουρη οτι αυτό δεν το είχες καν φανταστεί!Κι όμως είναι μια εύκολη και πρωτότυπη ιδέα να στολίσεις το ψυγείο σου κρεμώντας τη λίστα απο το σούπερ μάρκετ προκειμένου να μην ξεχάσεις τίποτα. Πώς θα το κάνεις αυτό; Απλά θα κολλήσεις τους μαγνήτες πίσω απο τα κουμπιά σου, θα τα αφήσεις να στεγνώσουν και είναι έτοιμο το μαγνητόκουμπο σου!

xeiropoiito magnitaki koumpia

Χειροποίητη διακόσμηση μαξιλαριών απο κουμπιά

Πάρε βελόνα και κλωστή και ξεκίνα το ράψιμο! Μην τρομάζεις δεν θα σου πάρει πολύ και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις συγκριτικά με το αποτέλεσμα που θα έχεις. Επίσης εδώ επιτρέπονται λάθη αφού μια λάθος βελονιά μπορεί να προσθέσει έξτρα τσαχπινιά στο μαξιλάρι σου.

xeiropoiito maksilari koumpi

Χειροποίητο αμπαζούρ απο κουμπιά

Απλό, όμορφο και πάνω απ’ όλα εύκολο και γρήγορο για να δώσει ένα νέο χρώμα στο χώρο σου. Πώς; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα παλιό καπέλο απο κάποιο φωτιστικό που δεν σου αρέσει πλέον ή να προμηθευτείς ένα καινούριο. Εδώ τώρα υπάρχουν 2 επιλογές στη δημιουργία του. Μπορείς είτε να αφαιρέσεις το ύφασμα και να περάσεις τα κουμπιά σε κάθετες λωρίδες σύρματος που θα στερεώσεις στο σκελετό του φωτιστικού είτε να ράψεις τα κουμπάκια πάνω στο ήδη υπάρχον ύφασμα.

xeiropoiito fwtistiko koumpia2

Δες το τι ωραία χρώματα δίνει όταν φωτίζει!

xeiropoiito fwtistiko koumpi1

Παραπάνω σου έδωσα μερικές ιδέες για να στολίσεις όχι μόνο το εντός του σπιτιού σου με κουμπιά, αλλά και να ανανεώσεις παλιά σου ρούχα μεταμορφώνοντας τα σε καινούρια, πολύ εύκολα, πολύ γρηγορά και πολύ δημιουργικά με τη δική σου αυθεντική πινελιά! Είμαι εδώ για ο,τιδήποτε χρειαστείς -όχι μόνο κουμπιά, τρούκς, κλωστές και βελόνες αλλά και για ακόμα περισσότερες χειροποίητες ιδέες!

You might be interested in …

Το Newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις νέες μας προσφορές!