Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€! * μέχρι 2 κιλά.
Κέρδισε 5% ΕΚΠΤΩΣΗ πληρώνοντας με κατάθεση ή κάρτα!
Επικοινωνήστε μαζί μας: 2510222805 - 6942983559
0 0,00 

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

View Cart Checkout

News

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ – ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΗΜΑ

1733large

Αγαπάτε το κέντημα όσο εμείς; Σας αρέσει το κέντημα και θέλετε να φτιάξετε το δικό σας χειροποίητο κέντημα; Με το κέντημα δεν εννοούμε μόνο το κλασικά κεντήματα πάνω σε λευκά υφάσματα. Δεν εννοούμε μόνο το κλασικό χειροποίητο κέντημα που στολίζει μπουφέδες, τραπεζάκια και τα έπιπλα μέσα στο σπίτι. Το κέντημα έχει γίνει τάση μόδας και κυκλοφορεί πολύ σε όλες τις ηλικίες. 

Χειροποίητα κεντήματα και είδη Υφάσματος

Χειροποίητα κεντήματα μπορείτε να δείτε να στολίζουν πολλά είδη υφάσματος. Είτε χοντρά είτε λεπτά. Κεντήματα μπορείτε να βρείτε ακόμα και πάνω σε ξύλο. Στοιχείο που θα στολίζει όμορφα την γωνιά του σπιτιού. 

Σήμερα εμείς δεν θα ασχοληθούμε με το κοινό χειροποίητο κέντημα. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για να φτιάξετε χειροποίητα κεντήματα πάνω σε διάφορα είδη υφασμάτων με τα αξεσουάρ κεντήματος. Να στολίσετε και να ανανεώσετε τα ρούχα σας.

Χειροποίητο Κέντημα σε Μπλουζάκι

ligaapola kentima mployzaki 2

Το να προσθέσετε ένα χειροποίητο κέντημα στο αγαπημένο σας μπλουζάκι είναι μια εύκολη διαδικασία, αρκεί να κάνεις την σωστή προετοιμασία. Η μεγαλύτερη πρόκληση, όταν κεντάτε σε ύφασμα είναι ότι το σχέδιο μπορεί να παραμορφωθεί ή αν οι κλωστές ραπτικής τραβηχτούν πάρα πολύ σφιχτά. Ένας καμβάς λύνει αυτό το πρόβλημα.

Το σχέδιο που θα διαλέξετε για το δικό σας χειροποίητο κέντημα στο μπλουζάκι μπορεί να είναι τόσο μικρό όσο μια καρδιά σε ένα μανίκι, τόσο τεράστιο όσο ένα σχέδιο που γεμίζει το όλο το μπλουζάκι ή τόσο απλό όσο ένα μοτίβο κοντά στο ντεκολτέ. Οτιδήποτε και αν διαλέξετε δίνεται μια προσωπικότητας στα ρούχα που φοράτε.

Για ένα χειροποίητο κέντημα σε μπλουζάκι θα χρειαστείτε:

Συμβουλή : Υπάρχουν διάφοροι τύποι σταθεροποιητών που έχουν σχεδιαστεί για το χειροποίητο κέντημα σε ελαστικά υφάσματα. Ορισμένοι είναι προσωρινοί, ενώ άλλα είναι μόνιμοι. Επειδή ο σταθεροποιητής θα χρησιμοποιηθεί πάνω σε ρούχο, καλό θα είναι να προμηθευτείτε έναν προσωρινό. 

Οι περισσότεροι σταθεροποιητές έχουν σχεδιαστεί για να βρίσκονται στο πίσω μέρος του κεντήματος, οπότε αρχίστε γυρίστε το μπλουζάκι προς τα έξω. 

ligaapola kentima mployzaki 1

Τοποθετήστε το σταθεροποιητή στην περιοχή που θα κεντήσετε. Πραγματοποιήστε μεγάλες βελονιές για να στερεώσετε το σταθεροποιητή στο μπλουζάκι. Είναι σημαντικό να κρατάτε το ύφασμα και το σταθεροποιητή όσο το δυνατόν πιο μαλακά. Εάν οι βελονιές περνάνε μέσα από το σχέδιο του κεντήματος δεν μας πειράξει, γιατί θα απομακρυνθούν εύκολα στο τέλος, ακόμα κι αν έχετε ραμμένα πάνω τους.

Σε αντίθεση με τα υφαντά υφάσματα, στα ελαστικά υλικά (ακόμη και εκείνα με σταθεροποιητή) πρέπει να χρησιμοποιούμε ένα στεφάνι.

ligaapola kentima mployzaki

Τοποθετήστε την εσωτερική στεφάνη μέσα από το ρούχο κάτω από την περιοχή που θα κεντήσετε. Πιέστε την εξωτερική στεφάνη πάνω από το ύφασμα με ομοιόμορφη πίεση, αποφεύγοντας να μην τεντώσει πολύ το ύφασμα.

Θα μπορείτε να διαπιστώσετε αν το ύφασμα έχει τεντωθεί ή έχει παραμορφωθεί, συγκρίνοντας το με το υπόλοιπο μπλουζάκι. Εάν είναι τεντωμένο, δοκιμάστε να το επαναλάβετε.

Χρησιμοποιήστε μια βελόνα με στρογγυλό άκρο για να αποφύγετε το μπλέξιμο της μύτης της βελόνας με τις πλέξεις του υφάσματος. 

Όπως και με οποιοδήποτε χειροποίητο κέντημα, είναι σημαντικό να το ξεκινήσετε και να το τελειώσετε καλά, ειδικά επειδή δεν θέλετε να ξεκολλήσετε κάποια ραφή όταν πλένεται. Οι κόμβοι σύνδεσης μπορεί να οδηγήσουν σε τράβηγμα του ελαστικού υφάσματος και στρέβλωση του σχεδίου. Ασφαλής ύφανση στα άκρα θα κρατήσει το κέντημα σας όμορφο.

Να κεντάτε όπως συνήθως,ήρεμα και μαλακά, αλλά προσέξτε να μην τραβάτε τα κλωστές ραπτικής πολύ σφιχτά. Ο σταθεροποιητής θα βοηθήσει να αποφευχθεί αυτό, αλλά δεν πρέπει να το βασίζεστε αποκλειστικά.

Τελειώνοντας το χειροποίητο κέντημα πάνω στο μπλουζάκι απλά κόψτε τον σταθεροποιητή. Σιδερώστε και έτοιμο για φόρεμα.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε χειροποίητα κεντήματα για να στολίσουμε άλλα είδη ρούχων, όπως τα τζιν μας. Χειροποίητα κεντήματα ακόμα βλέπουμε και σε πετσέτες. Υφασμάτινες ή και βαμβακερές. Ακόμα ένα χειροποίητο κέντημα μπορεί να στολίσει όμορφα ένα καπέλο.

Χειροποίητα Κέντημα σε Δέρμα

ligaapola kentima se derma 2

Ένας άλλος λόγος για να φτιάξετε ένα χειροποίητο κέντημα, είναι να στολίσετε το αγαπημένο σας δερμάτινο αξεσουάρ. Νομίζετε ότι το κέντημα σε δέρμα είναι πολύ δύσκολο; Με τον παρακάτω οδηγό θα σας δείξουμε πως να κεντήσετε το αγαπημένο σας αξεσουάρ από δέρμα, όπως για παράδειγμα ένα χειροποίητο κέντημα πάνω σε μια δερμάτινη θήκη.

Το μυστικό για ένα χειροποίητο κέντημα ραμμένο πάνω σε δέρμα είναι η προετοιμασία για το άνοιγμα των τρυπών. Μόλις το κάνετε αυτό, το κέντημα γίνεται παιχνιδάκι.

Για ένα χειροποίητο κέντημα πάνω δέρμα θα χρειαστείτε:

Η πρώτη και κυριότερη δουλεία είναι να βρούμε το κατάλληλο σχέδιο. Το πατρόν σε δέρμα, για το δικό σας πρωτότυπο χειροποίητο κέντημα πρέπει να είναι τρυπητό. Είναι ο οδηγός για τις βελονιές στο κέντημα. Υπάρχουν πολλά διάτρητα σχέδια πατρόν που μπορείτε να βρείτε στο ίντερνετ ή ακόμα να φτιάξετε το δικό σας. 

Συμβουλή: Όταν κεντάτε το δικό σας χειροποίητο κέντημα πάνω σε δέρμα καλό θα ήταν το πατρόν να είναι απλό. Όσο λιγότερες τρύπες έχει το πατρόν τόσο πιο εύκολο θα είναι το κέντημα. 

Στο παράδειγμά μας έχουμε διαλέξει να σας δείξουμε ένα χειροποίητο κέντημα σε δέρμα με λουλούδι. 

ligaapola kentima se derma

Έχοντας διαλέξει λοιπόν το κατάλληλο πατρόν, η πρώτη σας δουλειά είναι να το τοποθετήσετε πάνω στο δερμάτινο αξεσουάρ, στο σημείο που θα θέλετε να κεντήσετε. Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη βελόνα κεντήματος. ανοίξτε τις αντίστοιχες τρύπες του πατρόν και πάνω στο δέρμα. Αν θέλετε κάτω από το δέρμα τοποθετήσετε ένα χαρτόνι ή φελλό για να μην τσαλακώνεται το δέρμα και να ανοίγονται οι τρύπες καλύτερα.

Όταν αφαιρέσετε το πατρόν θα δείτε καθεμία από αυτές τις τρύπες να έχουν γίνει και πάνω στο δέρμα. Αλλά ακόμα δεν είναι τελείως έτοιμο.

Χρησιμοποιήστε μια πιο χοντρή βελόνα ραπτικής για να κάνετε τις τρύπες πιο μεγάλες, ώστε να είναι ευκολότερο να περαστεί η κλωστή ραπτικής από μέσα τους.

ligaapola kentima se derma 1

Τώρα είστε έτοιμοι να πιάσετε την βελόνα με την κλωστή και να αρχίζετε να κεντάτε το δέρμα, έτσι ώστε να σχηματιστεί το σχέδιο του πατρόν που διαλέξατε.

Χειροποίητα κεντήματα – άλλες χρήσεις

Εκτός όμως από τα παραπάνω, το χειροποίητο κέντημα μπορεί να το βρούμε πάνω και σε άλλα υλικά, εκτός από υφάσματα. Ο ρόλος του κυρίως ως διακοσμητικό χώρου.

Χειροποίητο κέντημα σε ρακέτα.

ligaapola kentima se raketa

Την επόμενη φορά που θα βρείτε μια ρακέτα, ξανασκεφτείτε το. Μήπως να την χρησιμοποιήσετε για το δικό σας ξεχωριστό χειροποίητο κέντημα έργο τέχνης;

Χειροποίητο κέντημα σε ξύλο

ligaapola kentima se ksilo

Χρησιμοποιείστε την ίδια τεχνική με εκείνη του χειροποίητου κεντήματος σε δέρμα. Η μόνη διαφορά είναι ότι για το άνοιγμα των τρυπών, για να περάσουν οι κλωστές ραπτικής θα χρειαστεί και ένα μικτό τρυπάνι. Χειροκίνητο ή ηλεκτρικό ανάλογα με το πάχος του ξύλου.

Χειροποίητο κέντημα έργο τέχνης

ligaapola kentima diakosmitiko

Δυο τρεις καμβάδες με τα δικά σας πρωτότυπα χειροποίητα κεντήματα μπορούν να στολίσουν όμορφα έναν χώρο.

Από ότι διαβάσατε λοιπόν τα χειροποίητα κεντήματα τα βλέπουμε παντού. Βάλτε λοιπόν την φαντασία σας να δουλέψει, πλοηγηθείτε μέσα στο ligaapola.gr, προμηθευτείτε κλωστές κεντήματος, βελόνες ραπτικής και ότι άλλο σας λείπει, και ξεκινήστε το δικό σας χειροποίητο κέντημα.

You might be interested in …

Το Newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις νέες μας προσφορές!