Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€! * μέχρι 2 κιλά.
Κέρδισε 5% ΕΚΠΤΩΣΗ πληρώνοντας με κατάθεση ή κάρτα!
Επικοινωνήστε μαζί μας: 2510222805 - 6942983559
0 0,00 

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

View Cart Checkout

News

3 ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΠΛΕΞΙΜΟ ΜΕ ΒΕΛΟΝΕΣ ΠΛΕΞΙΜΑΤΟΣ

3 ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΠΛΕΞΙΜΟ ΜΕ ΒΕΛΟΝΕΣ ΠΛΕΞΙΜΑΤΟΣ

3 ΑΠΙΘΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΠΛΕΞΙΜΟ ΜΕ ΒΕΛΟΝΕΣ ΠΛΕΞΙΜΑΤΟΣ

Pleksimo2

Σε προηγούμενα άρθρα, έμαθες τα οφέλη του πλεξίματος, έμαθες για τις βελόνες ποιες και που πρέπει να χρησιμοποιείς την κάθε μια, τις κλωστές που θα χρειαστείς, χοντρές λεπτές και σε τι ποσότητα και έμαθες και τις βασικές βελονιές για να ξεκινήσεις το πλέξιμο! Αν ακόμα δεν ξεκίνησες, γιατί έχεις στερέψει από ιδέες σου έχω τρία απίθανα σχέδια για να σε ξεσηκώσω. Παρακάτω θα βρεις 3 αντικείμενα μικρά και σύντομα με τα οποία μπορείς να ξεκινήσεις το πλέξιμο με τις βελόνες σου. Αν είσαι αρχάριος ακολούθησε τις συμβουλές και τις οδηγίες που σου παραθέτω με προσοχή! Αν πάλι είσαι πιο εξοικειωμένος με το πλέξιμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποια πιο σύνθετη τεχνική πλεξίματος και να δημιουργήσεις το δικό σου πρωτότυπο σχέδιο. Η επιλογή, όπως και να έχει είναι δική σου.

Πλέξιμο Μπομπονιέρας με βελόνες

μπομπονιέρα

Τι θα χρειαστείς για το πλέξιμο;

  1. Βελόνα μεγέθους 3mm 
  2. Λινό νήμα χωρίς καθόλου ελαστικότητα 

ΠλέξηΔαντελωτή Old Shale

Αρχικά ρίχνεις πόντους σε αριθμό πολλαπλάσιο του 18. Στη συνέχεια πλέκεις μια σειρά με καλούς πόντους, μια σειρά με ανάποδους πόντους και κλείνεις την τελευταία σειρά στο εξής μοτίβο: Πλέκεις με καλή δύο πόντους μαζί και επαναλαμβάνεις 3 φορές, κάνεις ένα ζετέ πλέκοντας ένα πόντο και επαναλαμβάνεις 6 φορές και τέλος πλέκεις με καλή δυο πόντους μαζί πάλι και επαναλαμβάνεις 3 φορές. Η επόμενη σειρά που είναι και το κλείσιμο της πλέξης σου περιλαμβάνει μια σειρά πόντων με καλή. Επαναλαμβάνεις αυτές τις 4 σειρές για να υπολογίζοντας πόσο θες να είναι το μέγεθος της μπομπονιέρας σου.

Για μια μπομπονιέρα περίπου 18 x 12 εκ. μπορείς στην 1η σειρά να ρίξεις 36 πόντους. Οι πρώτες 20 σειρές είναι πλεγμένες με την πλέξη Old Shale (επανάληψη των παραπάνω βημάτων 5 φορές). Για τις επόμενες 100 θα χρησιμοποιήσεις την πλέξη ζέρσεΐ μέχρι να φτάσεις περίπου στα 30 εκ. από το ρίξιμο. Οι τελευταίες 20 σειρές σου θα είναι πλεγμένες με την πλέξη Old Shale και θα κλείσεις όλους τους πόντους για να τελειώσεις τη μπομπονιέρα σου.

Το επόμενο βήμα μετά το πλέξιμο είναι το τέντωμα! Βρέχεις λίγο το πλεκτό σου και το καρφιτσώνεις τεντωμένο σε μια επιφάνεια. Αμέσως μόλις στεγνώσεις διπλώνεις κατά μήκος ύφασμα που δημιούργησες με τέτοιο τρόπο ώστε να εφάπτεται η καλή πλευρά και να φαίνεται εξωτερικά η ανάποδη. Χρησιμοποίησε μια βελόνα ραψίματος και ράψε τις πλευρές με πισωβελονιά.

Πλέξιμο λινού κασκόλ με βελόνες

πλεξιμο κασκόλ

Τι θα χρειαστείς για το πλέξιμο;

  1. Βελόνα μεγέθους 5mm
  2. Νήμα μεικτής σύνθεσης (μάλλινο και ακρυλικό)

Για το πλέξιμο ενός κασκόλ 17 x 200 εκ, περίπου, ξεκινάς το ρίξιμο 48 πόντων, ενώ οι επόμενες 5 σειρές αποτελούνται από 1 καλή, 1 ανάποδη. Η 6η σειρά αποτελείται από: 1 καλή, φέρνεις μπροστά το νήμα και παίρνεις 1 άπλεκτο πόντο με ανάποδη, πας πίσω το νήμα (το περνάς μπροστά από τον πόντο, όχι πάνω από την βελόνα) και επαναλαμβάνεις μέχρι το τέλος τη σειράς. Η 7η σειρά έχει ως εξής: 1 ανάποδη, πας το νήμα πίσω και παίρνεις 1 άπλεκτο πόντο με ανάποδη φέρνοντας μπροστά το νήμα και επαναλαμβάνεις μέχρι το τέλος της σειράς. Επαναλαμβάνεις τις σειρές 6 και 7 μέχρι να φτάσεις στο επιθυμητό μήκος του κασκόλ σου και πλέκεις 5 σειρές λάστιχο. Μην ξεχάσεις να κλείσεις τους πόντους σου στο τέλος!!

Αν θέλεις ένα δίχρωμο κασκόλ τότε πάρε νήμα σε δύο ή περισσότερα διαφορετικά χρώματα και πλέξε 1,5 κουβάρι από το 1ο χρώμα. Χωρίς να κόψεις το 1ο νήμα πλέξε τις επόμενες δύο σειρές ε το 2ο νήμα, σήκωσε, μετά, πάλι το 1ο νήμα και πλέξε άλλες δύο σειρές μ’ αυτό. Επανέλαβε αυτή την αλλαγή χρωμάτων ανά 2 σειρές μέχρι να τελειώσει το 1ο νήμα και τέλος συνέχισε μόνο με το 2ο ή χρησιμοποίησε ένα πολύχρωμα νήμα. Το κασκόλ σου είναι έτοιμο, όμορφο, ζεστό μα πάνω από όλα από τα χεράκια σου να σε ζεσταίνει τις κρύες μέρες του χειμώνα!!

Απίθανο Σκουφάκι για πλέξιμο

σκούφος πλέξιμο βελόνες κλωστές

Τι θα χρειαστείς;

  1. Κυκλική Βελόνα μεγέθους 4mm
  2. Νήμα χοντρό για βελόνα 4mm
  3. Δείκτη

Ρίχνεις 50 πότνους, τοποθετείς τον δείκτη για να ξέρεις που είναι η αρχή του πλεκτού σου, κλείνεις σε κύκλο τους πόντους και αρχίζεις να πλέκεις 2 πόντους με τη καλή και 2 πόντους με την ανάποδη. Αυτή τη τεχνική τη κρατάς μέχρι να τελειώσεις το σκουφάκι σου. Πλέξε λίγο παραπάνω απο το επιθυμητό μήκος για να μπορέσεις να το γυρίσεις και λίγο στην άκρη. Αφού είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα ήρθε η ώρα για το κλείσιμο. Πλέξε 2 πόντους μαζί, 2 πόντους μόνους τους και συνέχισε μέχρι το τέλος της σειράς. Πλέξε την επόμενη σειρά κανονικά. Στην επόμενη σειρά πλέξε 2 πόντους μαζί και 1 πόντο μόνο του και ακολούθησε αυτό το μοτίβο μέχρι το τέλος της σειράς σου. Πλέξε την επόμενη σειρά κανονικά. Στην επόμενη σειρά, πλέξε 2 πόντους μαζί. Όπως παρατήρησες ανα δεύτερη σειρά πλέκεις κανονικά χωρίς να μειώνεις πόντους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ομοιόμορφου κλεισίματος. Κόψε το νήμα και με τη σακοράφα σου πέρνα όλους τους πόντους μέσα και σφίξτους καλά. Το σκουφάκι σου είναι έτοιμο!!

Ό,τι και να επιλέξεις να πλέξεις να θυμάσαι ότι το νήμα και η κλωστή θα σου μιλήσει από μόνο του. Και τι εννοώ; Ένα πιο φανταχτερό νήμα ζητάει πάντα μια πιο απλή πλέξη προκείμενου να αναδείξει την όψη και την υφή του, ενώ αντίστροφα ένα πιο ήσυχο νήμα ζητάει φανταχτερές και πολύπλοκες τεχνικές πλεξίματος. Αντίστοιχα, ένα ήδη χνουδωτό νήμα θέλει μια πιο αραιή πλέξη. Να θυμάσαι να κρατάς πάντα τις ισορροπίες μεταξύ της κλωστής και της πλέξης και πάντα θα εντυπωσιάζεις και θα εντυπωσιάζεσαι με τις χειροποίητες δημιουργίες σου. Τέλος, μην ξεχνάς ότι είμαι πάντα στην διάθεση σου για οποιαδήποτε δυσκολία ή συμβουλή θελήσεις!

Μην χάνεις άλλο χρόνο, προμηθεύσου τις βελόνες σου και τις κλωστές σου, βάλε την φαντασία σου σε λειτουργία και ξεκίνα το πλέξιμο!!

You might be interested in …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το Newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις νέες μας προσφορές!