Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€! * μέχρι 2 κιλά.
Κέρδισε 5% ΕΚΠΤΩΣΗ πληρώνοντας με κατάθεση ή κάρτα!
Επικοινωνήστε μαζί μας: 2510222805 - 6942983559
0 0,00 

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

View Cart Checkout

News

ΠΛΕΞΙΜΟ: ΤΑΣΗ ΑΚΡΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

ΠΛΕΞΙΜΟ: ΤΑΣΗ ΑΚΡΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Όσο διστακτικά και αν ξεκινά κάποιος να ασχολείται με το πλέξιμο καταλήγει πολύ γρήγορα ενθουσιασμένος -και αυτό ισχύει κατά γενική ομολογία ανθρώπων ανεξαρτήτου φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, οικογενειακής ή οικονομικής κατάστασης.

Εκτός από το δημιουργικό της απασχόλησης αυτό καθαυτό -στο κάτω κάτω σου μένει και το πλεκτό- μεγάλο βάρος δίνεται στις ισχυρότατες θεραπευτικές ιδιότητες του πλεξίματος που, μάλιστα, σύμφωνα με τους «οπαδούς» του είδους υποκαθιστά με τον καλύτερο τρόπο την έννοια του ψυχοθεραπευτή ή του δασκάλου γιόγκα (!) ενώ αποτελεί το απόλυτο γιατρικό ενάντια στην κατάθλιψη. Έρευνα του Ινστιτούτου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ έδειξε ότι μειώνει τους παλμούς της καρδιάς κατά 11 το λεπτό, με αποτέλεσμα να ρίχνει την πίεση. Τα οφέλη του πλεξίματος βασίζονται στην αρχή που θέλει τους ανθρώπους που έχουν κάτι να ασχολούνται να νιώθουν λιγότερο πόνο και θλίψη, την εξελίσσουν όμως ακόμη παραπέρα. Η δύναμη του ρυθμού
Οι ρυθμικές επαναλαμβανόμενες κινήσεις του πλεξίματος είναι «ευεργετικές» από δύο διαφορετικές οπτικές γωνίες. Αρχικά η χαλαρωτική δράση ενός συγκεκριμένου ρυθμού είναι γνωστή και αποδεκτή καθώς χρησιμοποιείται ήδη επιτυχημένα στη αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων συμπεριφοράς στα παιδιά με διάσπαση προσοχής -μεταξύ άλλων. Πολλοί φανατικοί του πλεξίματος υποστηρίζουν ότι μέσα από αυτή την ενασχόληση κατάφεραν να καταπολεμήσουν στρες, κρίσεις πανικού, φοβίες, αλλά και ασθένειες όπως το άσθμα, όπου η ηρεμία παίζει καθοριστικό ρόλο.

Οι ρυθμικές επαναλαμβανόμενες κινήσεις είναι επίσης ενδιαφέρουσες και από μια άλλη οπτική γωνία καθώς έρευνες σε ζώα απέδειξαν ότι προκαλούν υπερέκκριση σεροτονίνης μίας από τις πιο βασικές χημικές ουσίες του νευρικού μας συστήματος, που καθορίζει τη διάθεσή, την ποιότητα του ύπνου και τη συναισθηματική μας σταθερότητα. Χαμηλή στάθμη σεροτονίνης προκαλεί στεναχώρια, κόπωση και κατάθλιψη, οπότε δεν είναι καθόλου αβάσιμο να ισχυριστούμε ότι το πλέξιμο, με τις επαναλαμβανόμενες ρυθμικές κινήσεις του, γεμίζει τις αποθήκες σεροτονίνης στον οργανισμό, εξηγώντας έτσι και τις ομολογίες όσων πλέκουν και δηλώνουν ότι νιώθουν «λιγότερο πόνο, περισσότερη ηρεμία και καλύτερη διάθεση». Ο νέος εθισμός -με την καλή έννοια

Το πλέξιμο είναι ελαφρά εθιστικό και λειτουργεί θετικά όταν χρησιμοποιείται ενάντια σε άλλα πιο επικίνδυνα «κολλήματα».

Ένα ακόμη με τα καλά του πλεξίματος είναι ότι μπορείς να το εξασκήσεις παντού. Στο μετρό, στον γιατρό, στην επίσκεψη κ.ο.κ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρήκαν μέσα από τις βελόνες την τέλεια λύση για να κόψουν το τσιγάρο, να χάσουν βάρος, να νικήσουν την εξάρτηση από το αλκοόλ ή να μη θέλουν άλλο να κάνουν κακό στον εαυτό τους.
Δεν είναι τυχαίες οι καταγραφές θετικής επίδρασης του πλεξίματος σε κλινικές περιπτώσεις ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής.

Ψάχνεις ένα συγκεκριμένο μπλουζάκι και δεν το βρίσκεις πουθενά στην αγορά; Μη σκας. Πάρε βελόνες και νήμα και βουρ για μαθήματα πλεξίματος. Θα βρεις και την υγειά σου. Ναι στο χρώμα, όχι στον πόνο Με δεδομένο ότι το χρώμα όσων υποφέρουν από κατάθλιψη είναι το μαύρο -άντε ένα γκριζάκι στην καλύτερη περίπτωση- η εναλλαγή στις αποχρώσεις και τα υλικά των νημάτων που δίνεται μέσα από το πλέξιμο δίνει μια άλλη πιο ευχάριστη διάσταση σε αυτόν που το κάνει, ο οποίος βιώνει την απόλυτη χαλάρωση ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνει «ένα άδειο κεφάλι».


Σύμφωνα με μαρτυρίες, το πλέξιμο καταφέρνει να «αδειάσει το κεφάλι» από κάθε δυσάρεστη σκέψη -για να μην αναφέρουμε τι κάνει στον πόνο! Προς μεγάλη έκπληξη όσων δεν έχουν επαφή με το άθλημα (!) όσο απίστευτο και αν ακούγεται, όσοι πλέκουν ξεχνούν στην κυριολεξία κάθε σωματικό πόνο που μπορεί να νιώθουν αλλιώς, υπογραμμίζοντας έτσι ξεκάθαρα πόσο άρρηκτα συνδεδεμένος είναι αυτός με τη λειτουργία του μυαλού. Όταν, δηλαδή, όλη η προσοχή κάποιου στραφεί ολοκληρωτικά κάπου με απόλυτο ενδιαφέρον και ευχαρίστηση… πόνος δεν μπορεί να υφίσταται. Έτσι … Απλά !!!

You might be interested in …

Το Newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις νέες μας προσφορές!