Δωρεάν μεταφορικά άνω των 50€! * μέχρι 2 κιλά.
Κέρδισε 5% ΕΚΠΤΩΣΗ πληρώνοντας με κατάθεση ή κάρτα!
Επικοινωνήστε μαζί μας: 2510222805 - 6942983559
0 0,00 

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

View Cart Checkout

News

ΠΛΕΚΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ HALLOWEEN!

ΠΛΕΚΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ HALLOWEEN!

Οδηγίες – πατρόν πλεξίματος κολοκύθας για αρχάριους!

Δημιουργήστε εύκολα πλεκτές κολοκύθες για μια όμορφη φθινοπωρινή διακόσμηση!

Easiest Large Pumpkin Knitting Pattern7

Οι κολοκύθες είναι απαραίτητο στοιχείο για μια φθινοπωρινή διακόσμηση. Οι πραγματικές κολοκύθες χαλάνε και είναι σχετικά ακριβές, ενώ οι πλαστικές φαίνονται πολύ ψεύτικες. Οπότε, ποιά είναι η εναλλακτική ; Πλεκτές κολοκύθες! 

Αυτό το πατρόν που σας παρουσιάζουμε είναι ιδανικό για αρχάριους. Έχουμε συμπεριλάβει οδηγίες τόσο για κυκλικές βελόνες όσο και για ίσιες βελόνες. Είναι πολύ διασκεδαστικό και γρήγορο το πλέξιμό τους. Και το καλύτερο είναι πως μπορείτε να στολίζετε το σπίτι σας κάθε χρόνο μ’ αυτές!

Οδηγίες πλεξίματος:


Θα χρειαστείτε σχετικά χοντρό νήμα για Νο9 βελόνες για τον σώμα της κολοκύθας και νήμα για Νο 5 βελόνες για το κοτσάνι. Επίσης θα χρειαστείτε βελόνα ραψίματος πλεκτών και υαλοβάμβακα για γέμισμα
(Σημείωση: Αυτές οι οδηγίες είναι και για ίσιες αλλά και για κυκλικές βελόνες.)

Ξεκινάμε ρίχνοντας 36 θηλιές στις βελόνες μας. Κάνουμε 4 καλούς και 2 ανάποδους πόντους και πλέκουμε μέχρι να έχουμε ένα κομμάτι κάπου στα 28 εκατοστά. Κόψτε το νήμα, αφήνοντας περίπου μισό μέτρο στο τέλος.

Για να φτιάξετε το κοτσάνι (εμείς κάναμε δυο διαφορετικά κοτσάνια για ποικιλία). Χρησιμοποιείστε Νο 5 βελόνες και ρίξτε 18 θηλιές. Δουλέψτε την Ζέρζευ πλέξη μέχρι το κομμάτι σας να είναι περίπου 8 εκατοστά. Κλείστε την δεξιά σειρά ποντών.

Easiest Large Pumpkin Knitting Pattern

Αυτό είναι το πως μοιάζει το κομμάτι όταν τελειώσετε το πλέξιμο

Το πατρόν είναι ντουμπλφας, από την μια είναι με στενές κάθετες λωρίδες κ από την άλλη είναι φαρδιές λωρίδες.

Αν πλέκεται με κυκλικές βελόνες, χρησιμοποιώντας μια βελόνα ραψίματος πλεκτών, περάστε το τελείωμα του νήματος, μέσα από τις θηλιές στη βελόνα για να τις τραβήξετε, δημιουργώντας ένα πουγκί. Τραβήξτε για να σουρώσει, κάντε κόμπο και κόψτε το περίσσιο νήμα. Μ’ αυτό τον τρόπο κλείσαμε τον πάτο της κολοκύθας μας.

Αν δουλεύετε με ίσιες βελόνες, κλείστε την δεξιά σειρά πόντων, διπλώστε το κομμάτι σας κατά πλάτος και ράψτε το. Περάστε την άκρη του νήματος σας ανάμεσα από τις βελόνες σας και ρίξτε έναν άπλεκτο πόντο ώστε να σουρώσει ο πάτος. Σφίξτε γερά, κάντε κόμπο και κόψτε το περίσσιο νήμα.

Easiest Large Pumpkin Knitting Pattern1

Γεμίστε με υαλοβάμβακα. Συμβουλή! Βάλτε ένα ύφασμα από μέσα για να μη φαίνεται ο υαλοβάμβακας μέσα από την πλέξη. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικού μεγέθους κολοκύθες βάζοντας λιγότερο γέμισμα υαλοβάμβακα.

Easiest Large Pumpkin Knitting Pattern2

Αφού γεμίσετε την κολοκύθα με τον υαλοβάμβακα, ράψτε το επάνω μέρος και σουρώστε φροντίζοντας να σας μείνει νήμα στην άκρη για να ράψετε το κοτσάνι.

Easiest Large Pumpkin Knitting Pattern3

Έτσι θα πρέπει να μοιάζει η κολοκύθα σας αν έχετε κάνει τα βήματα σωστά.

Easiest Large Pumpkin Knitting Pattern4

Τώρα πάρτε το κοτσάνι, διπλώστε το όπως της φωτογραφίας και ράψτε τη ραφή.

Easiest Large Pumpkin Knitting Pattern8

Γεμίστε με τον υαλοβάμβακα ελαφρά.

Easiest Large Pumpkin Knitting Pattern9

Τοποθετήστε το κοτσάνι περίπου 1,5 εκατοστό μέσα στο κορμό της κολοκύθας. Χρησιμοποιείστε την άκρη του νηματος κάνοντας μερικές βελονιές για να συγκρατήσετε το κοτσάνι στο επάνω μέρος της κολοκύθας!

Easiest Large Pumpkin Knitting Pattern6

Πηγή: gina-michele.com

You might be interested in …

Το Newsletter μας

Εγγραφείτε στο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις νέες μας προσφορές!